dilluns, 15 de desembre del 2008

Vídeo: Drets humans, 60 anys després

Retall de premsa

«Des que es va subscriure fa 60 anys la Declaració Universal de Drets Humans s'han registrat grans avanços en el camp dels drets humans en tot el món. La "guerra freda" va acabar, l'apartheid va ser enderrocat i, en el 60 aniversari de la Declaració, un afroamericà ha estat elegit per primera vegada per a ocupar la presidència dels Estats Units d'Amèrica, un país on moltes persones negres ni tan sols tenien dret de vot quan es va signar la Declaració el 1948.»

Font: flama.info, Agència Cristiana de Notícies

Però...

Però els abusos contra els drets humans segueixen sent tan omnipresents en el món dels nostres dies com ho eren quan capdavanters de països de tot el món van signar la Declaració. En el seu 60è aniversari, la Declaració Universal de Drets Humans és una promesa traïda, encara és un desafiament:



Vídeo: Amnistia Internacional

Retall per promoure
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Article 1 de la Declaració Universal de Drets Humans

Document: Declaració Universal de Drets Humans (versió en català), adoptada i proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides, resolució 217 A (III), de 10 de desembre de 1948.

Font: United Nations Information Centre