dissabte, 11 d’abril del 2009

Per tu ploro...

Retall per meditar

Si plores per haver perdut el sol,
les llàgrimes t'impediran veure les estrelles.

Rabindranath Tagore (1861-1941), escriptor indi. Probablement l'aforisme més famós i repetit del món.

Foto: “Explosió de la Supernova Bonanza” a la galàxia nana irregular NGC 1569, de 25 milions d'anys d'antiguitat i a 11 milions d'anys-llum de la Terra, un vigorós planter d'activitat de naixement d'estrelles, amb enormes bombolles que foraden el cos principal de la galàxia. Les “fàbriques d'estrelles” de la galàxia també estan creant grups d'estrelles de blau intens. — Crèdit del text i de la foto: NASA/Hubble (llicència: per a ús personal, divulgatiu i no comercial).

“El sepulcre... buit!”

Aquesta nit els cristians catòlics i els evangèlics (els ortodoxos d'avui en vuit) celebrem la Vetlla Pasqual, un anticip joiós del «diumenge de Pasqua de la Resurrecció del Senyor». La resurrecció de Jesús, un fet meta-històric (potser en algun altre escrit m'entretindré a explicar què significa tot això per mi), em convida a pensar, a reflexionar, a meditar sobre:

Una forta abraçada!

2 comentaris:

Francesc xerric ha dit...

Si la meta-Pasqua la vivim en el més ansà, hi haurà esperança. Els somnis es poden fer realitat! Esperem les teves meta-reflexions.

Èdgar Planas i Cantí ha dit...

Benvolgut Francesc, moltes gràcies pel teu comentari! He voltat pel teu bloc i l'he trobat realment molt interessant! Quina aventura tan extraordinària i emocionant, la recerca en primera persona de la veritat, de Déu, oi? Sense delegar-la en cap suposada "autoritat" externa... Fins aviat!