diumenge, 3 de maig del 2009

Vídeo: Ave Maria de Gounod per Celtic Woman

L'“Ave Maria”, de Charles Gounod, cantada per Chloë Agnew, vocalista del grup Celtic Woman. Quina millor combinació per acompanyar l'inici d'aquest mes de maig d'avui, d'«ara»?



Ave Maria
gratia plena
Dominus te cum
Benedicta tu in mulieribus
et benedictus fructus
ventris tui Jésus.
Sancta Maria
Mater Dei [*]
Maria
ora pro nobis
nobis peccatoribus
nunc et in hora
in hora mortis nostrae.
Amen, amen.

[*] En les versions protestants enlloc de "Mater Dei" es repeteix "Sancta Maria".

Es diu que Charles Gounod (1818-1883), mentre tocava el Preludi en Do Major (BWV 846) del Clavicèmbal Ben Temperat de J. S. Bach, es va inspirar i va compondre una melodia que va anomenar “Meditació sobre el Preludi 1 en C de Bach”, a la qual posteriorment (1859) va adaptar la lletra de l'“Ave Maria”.

Celtic Woman és un grup musical compost per sis dones irlandeses el repertori de les quals s'extén des de les melodies celtes tradicionals fins a cançons modernes. Són: Méav Ní Mhaolchatha, Órla Fallon, Lisa Kelly, Chloë Agnew (vocalistes), Máiréad Nesbitt (violinista), i Hayley Westenra, la darrera en unir-s'hi, neozelandesa d'ascendència irlandesa, una de les extraordinàries veus angelicals de la banda sonora del film «El Senyor dels Anells». Hayley Westenra també ha versionat un “Ave Maria”, preciós, també per acompanyar una meditació amb els ulls i les orelles ben obertes, i el cor ben atent!