No sóc una dona. Però jo també sóc dona, també m'incumbeix. També són els meus drets. I també són els meus deures. En la meva opinió, hauríem de procurar tots plegats que les distincions, ben vàlides i legítimes des d'un punt de vista racional, deixem de convertir-les com autòmats en diferències, barreres infranquejables que ens fragmenten la consciència i ens malmeten l'esperit.
- Distincions: objectes mentals, conceptes, allò que veiem amb l'ull de la raó i del coneixement (el «segon ull», amb tendència a convertir-nos en simples «Col·leccionistes de mapes»).
- Diferències: allò que transcendim amb l'ull de l'esperit i de la saviesa («El tercer ull»), amb el qual podem “veure” la realitat tal i com és, no fragmentada.
Retall per meditar
«Som els autors de la nostra pròpia història.
—
És més intel·ligent tenir esperança que no tenir-la,
procurar de fer coses que no procurar-ho.
—
Res aconsegueix la persona que diu que no es pot fer.»
—
És més intel·ligent tenir esperança que no tenir-la,
procurar de fer coses que no procurar-ho.
—
Res aconsegueix la persona que diu que no es pot fer.»
Eleanor Roosevelt (1884-1962), novaiorquesa, esposa de Franklin D Roosevelt, Primera Dama dels EUA durant la presidència del seu marit (1933-1945), diplomàtica i activista pels drets humans, primera presidenta de la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides (1946-1952), comitè on es va redactar la Declaració Universal de Drets Humans (versió en català), adoptada i proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides, resolució 217 A (III), de 10 de desembre de 1948. — Font de la cita: “Eleanor Roosevelt: Reseña biográfica”, edició en espanyol del web America.gov del Departament d'Estat dels Estats Units.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada