diumenge, 22 de febrer del 2009

El primer pas de la compassió

Retall per meditar

«El primer pas per desenvolupar la compassió és tractar a tots aquells objectes que veiem com a inanimats —ja siguin roques, sorra, pedres, llenya, etc— amb amor i respecte. Si podem sentir amor i afecte envers aquells objectes inanimats, aleshores serà fàcil desenvolupar amor i compassió envers els arbres, arbustos, ocells, animals, la vida dels mars, rius, muntanyes i tota la resta de la Naturalesa. Si podem assolir aquest estat, aleshores tindrem automàticament compassió envers tota la humanitat.»

Mata Amritanandamayi Devi, més coneguda com a Amma, mestra i líder espiritual hindú, reconeguda mundialment per la seva enorme obra caritativa i reverenciada per alguns com un Mahatma (Gran ànima), i popularment coneguda com “la santa que abraça”. — Font: Sri Mata Amritanandamayi Devi (2008) La compasión: el único camino hacia la Paz. Amritapuri, India: Fundación Filokalia, Amigos de Amma, p. 31, ISBN: 978-84-95613-34-9

Foto: “Rosa del desert”, de Sven Teschke (llicència: Creative Commons).

2 comentaris:

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Si jo fos un bisbe catòlic (cosa que no crec sincerament que arribi mai) difondria aquest text entre els fidels de la diòcesi sobretot ara que es parlarà de la reforma de la llei de l'avortament.

Si la nostra societat no desenvolupa aquest respecte reverencial per la vida malament ho tenim si creiem que la solució a l'avortament dependrà de legislacions més o menys restrictives sobre aquest problema.

Èdgar Planas i Cantí ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Jordi, m'alegro que t'hagi agradat l'escrit. Efectivament, les lleis civils són importants per ordenar la convivència en la pluralitat, però alhora també penso que la “llei” del cor no es pot escriure en cap llibre ni es pot “imposar”, sinó que s'encomana, un se n'empapa, com la pluja suau que cau del «cel» i amara la «terra» per tal que doni el seu fruit (Jm 5,18; Is 55,10-11).