diumenge, 8 de febrer del 2009

El dia més bell

Retall per meditar

El dia més bonic? Avui.
La cosa més fàcil? Equivocar-se.
L'error més gran? Enfonsar-se.
L'arrel de tots els mals? L'egoisme.
El millor professor? Els infants.
La primera necessitat? Comunicar-se.
El que ens fa més feliços? Ser útils als altres.
El regal més bonic? La comprensió.
La sensació més grata? La pau interior.
L'esguard més feliç? El somriure.
La cosa més bella del món? L'AMOR

Fragment d'una pregària atribuïda a Agnes Gonxha Bojaxhiu, coneguda com a Mare Teresa de Calcuta (1910-1997), religiosa catòlica albanesa amb ciutadania índia, fundadora de les Missioneres de la Caritat a Calcuta (1950), guardonada amb el Premi Nobel de la Pau (1979).

Foto: “Vista d'una escola de Calcuta”, de l'arxiu fotogràfic històric de la revista LIFE (© Time Inc., amb llicència per a ús personal i no comercial).

2 comentaris:

Laia ha dit...

Gràcies Èdgar, és un bon text. I gràcies per respectar l'autoria. Sempre s'hauria de fer o almenys donar les referències! És un text que realment sembla escrit justament amb amor.

Èdgar Planas i Cantí ha dit...

Gràcies Laia, m'alegro que també t'agradi. Realment, les pregàries més senzilles són les que acostumen a arribar més endins... del cor.

Sobre l'autoria dels continguts d'Internet, m'agrada escriure sota una llicència Creative Commons (alguns drets reservats, els que jo he escollit) enlloc del restrictiu © Copyright (tots els drets reservats). I m'agrada respectar les decisions de cada creatiu (textos, fotos, multimèdia) sempre que sigui possible... A baix de tot de la columna de la dreta del bloc hi trobaràs el meu logo "Creative Commons" amb un enllaç amb més informació, per si t'hi vols "apuntar" (busca "Publica amb CC", és fàcil i és gratis!). Trobo que és una manera molt interessant de compartir l'obra creativa amb les condicions que cadascú cregui oportunes. Altres opcions que he vist són "Domini públic" (sense cap restricció) i llicència "GNU" (creada per llicenciar el sofware lliure, i emprada per llicenciar altres tipus d'obres abans que es creés la fundació Creative Commons).

Espero que aquesta info et sigui útil. Una abraçada!